Sahabat Yayasan

Pemasaran Affiliate

Image

Apa itu Pemasaran Affiliate?

Affiliate marketing adalah bermaksud ‘menjual produk orang lain’. Cara ini memang sudah lama ada dan menjadi pilihan mereka yang ingin menambah pendapatan dengan mendapatkan komisyen dari hasil menjual produk orang lain.
Cuma tak ramai yang mengambil peluang untuk menjana pendapatan sampingan melalui program affiliate ini. Kebanyakkan laman web ecommerce sekarang ini menawarkan program affiliate untuk mereka yang mahu menjana pendapatan melalui komisen yang diberikan. 

Pilihan di tangan anda !

Daftar Segera!Jangan tunggu lagi, manfaatkan pemasaran affiliate ini untuk meningkatkan pendapatan anda bersama SAHABAT YAYASAN.

 

10 Kelebihan Pemasaran Affiliate Sahabat Yayasan ?

TANPA MODAL

Ya, pemasaran affiliate adalah PERCUMA!. Yang anda perlukan hanya akaun facebook, twitter, instagram, blog atau whatsapp. 

MUDAH DIURUSKAN

Tidak perlu memikirkan tentang urusan agihan sumbangan, mengeluarkan resit sumbangan mahupun menyediakan rekod sumbangan. Segala urusan berkaitan agihan sumbangan, mengeluarkan resit sumbangan mahupun menyediakan rekod sumbangan  yang anda kempen melalui link affiliate anda adalah tanggungjawab sepenuhnya pihak Yayasan Al Baghdadi.

PENDAPATAN BERTERUSAN

Duit komisen boleh dijana walaupun ketika tidur, bercuti dan sedang bekerja. Apa yang anda perlu lakukan adalah promote melalui media sosial dan blog,jika artikel anda berapa pada mukasurat pertama atau kedua enjin carian google, kebarangkalian artikel anda dibaca lebih tinggi.

KOMISEN TINGGI

Komisen yang diberikan tinggi  dan tetap , biasanya 5%-20%. Anda boleh memilih sendiri berapa pendapatan yang ingin dicapai setiap hari.

TIDAK PERLU BUAT PRODUK

Anda sebagai affiliater hanya perlu bantu kempen secara online tanpa produk. Anda bantu Yayasan Al Baghdadi untuk kempen sumbangan dan anda akan diberikan komisen.

PENDAFTARAN PERCUMA

Kebanyakkannya pendaftaran program affiliate adalah percuma. Jika ada yuran sepanjang hayat dengan pembayaran sekali sahaja, itu bukan program affiliate tetapi program dropship.

BEKERJA DARI RUMAH

Jana pendapatan sampingan hanya bekerja dari rumah, sangat sesuai untuk pelajar dan suri  rumah yang mahu menambah income dan menampung perbelanjaan di kolej/university. Sesuai untuk sesiapa saja, ianya mudah untuk dilakukan hanya dari rumah.

SEMUA DIHUJUNG JARI

Tidak perlu berhadapan dengan pelanggan. Link affiliate akan diberikan, jadi apa yang anda perlu buat adalah promote kempen sumbangan tersebut menggunakan link affiliate di internet sahaja.

POTENSI PENDAPATAN TINGGI

Potensi menjana 3 hingga 5 angka sebulan. Kerajinan dan kekonsistenan anda untuk promote kempen sumbangan infak dan waqaf  tersebut adalah kunci kejayaan kepada nilai komisen yang anda jana setiap bulan

TIDAK PERLU PAKAR MENJUAL

Pilihlah kempen sumbangan mana yang dirasakan sesuai untuk dipromosikan secara online, hanya dengan share link affiliate produk tersebut anda sudah boleh menjana komisen sekiranya orang tersebut membuat sumbangan.

Langkah-langkah

Menjalankan Pemasaran Affiliate

This image for Image Layouts addon

Langkah 1

Klik Menu >> Pilih Affiliate >> Register Akaun Baru Anda
KLIK PAUTAN INI
This image for Image Layouts addon

Langkah 2

A - Masukkan Email & Password >> Log In
B - Klik Menu Account Setting >> Profile
This image for Image Layouts addon

Langkah 3

Dapatkan Pautan URL Refferal Anda dan Copy(salin)
This image for Image Layouts addon

Langkah 4

Paste (tampal) URL yang mengandungi nombor refferal anda dan kongsikan di media sosial
This image for Image Layouts addon

Langkah 5

Pautan akan diberikan kepada anda untuk menyertai Group Telegram Sahabat Yayasan
This image for Image Layouts addon

Langkah 6

Klik Menu Affiliate >> Pilih Commission

Pilihan di tangan anda !

Daftar Segera!Jangan tunggu lagi, manfaatkan pemasaran affiliate ini untuk meningkatkan pendapatan anda bersama SAHABAT YAYASAN.

 

Copyright © Yayasan Al Baghdadi 2023. All Rights Reserved.

Pengunjung yang dihormati ! Sila hubungi team kami untuk mendapatkan bantuan melalui Email atau Whatsapp di admin@yayasanalbaghdadi.org

Chat with us on WhatsApp
Close and go back to page